Mol: Financijski dio transakcije bit će obavljen 31. siječnja

Bez autora
Jan 19 2011

Mađarski Mol objavio je danas da su mu mali dioničari u javnoj ponudi ponudili 10.082 dionice Ine, što je 0,10 posto od ukupnog broja Ininih dionica. Mol je danas obavijestio sudionike tržišta kapitala da je primio izvještaj o općoj ponudi objavljenoj 14. prosinca 2010. Prema obavijesti Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), mali dioničari su ponudili 10.082 dionice Ine. Financijski dio transakcije bit će obavljen 31. siječnja 2011. godine. Mol je ispunio svoju obvezu prema zaposlenicima i malim dioničarima Ine dajući im još jednu priliku da realiziraju vrijednost svojih dionica. Kao što su rekli na početku ponude, ništa se neće promijeniti u upravljanju kompanijom ili u partnerstvu s hrvatskom državom. Dugoročno su predani Ini i Hrvatskoj.

Mol: Financijski dio transakcije bit će obavljen 31. siječnjaMađarski Mol objavio je danas da su mu mali dioničari u javnoj ponudi ponudili 10.082 dionice Ine, što je 0,10 posto od ukupnog broja Ininih dionica.

"Mol je danas obavijestio sudionike tržišta kapitala da je primio izvještaj o općoj ponudi objavljenoj 14. prosinca 2010. Prema obavijesti Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), mali dioničari su ponudili 10.082 dionice Ine. Financijski dio transakcije bit će obavljen 31. siječnja 2011. godine", navodi se u priopćenju Mola o završetku obračuna rezultata opće ponude za Inine dionice na slobodnom tržištu (free float).

U priopćenju se prenosi i izjava glasnogovornika Mol Grupe Domokosa Szollara da je Mol ispunio svoju obvezu prema zaposlenicima i malim dioničarima Ine dajući im još jednu priliku da realiziraju vrijednost svojih dionica. "Kao što smo rekli na početku ponude, ništa se neće promijeniti u upravljanju kompanijom ili u našem partnerstvu s hrvatskom državom. Mi smo dugoročno predani Ini i Hrvatskoj", ističe Szollar.

Da su u korist Mola pohranjene ukupno 10.082 dionice Ine po ponuđenoj cijeni od 2.800 kuna po dionici danas je najprije objavila Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u priopćenju o otvorenom postupku izvanrednog nadzora nad SKDD.

Mađarski Mol je sredinom prosinca prošle godine objavio opću ponudu za kupnju dionica Ine od malih i institucionalnih dioničara, s namjerom da postanu većinski vlasnik Ine, a rok za prihvat te ponude bio je od 15. prosinca prošle do 14. siječnja ove godine.

Mol u Ini ima 47,16 posto dionica, a nakon ponude u kojoj mu je pohranjeno 10.082 dionice Ine, svoj bi udio povećao na 47,26 posto dionica Ine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik